1/13
Ciastka z patelni
Kruche ciastka z rodzynkami, usmażone na patelni. Zobacz, jak je zrobić. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/13
Ciastka z patelni. Krok 1
Przesiej mąkę na stolnice i posiekaj z masłem lub margaryną. następnie dodaj jajka, proszek do pieczenia, cukier, wanilię szczyptę soli i gałkę muszkatołową.
3/13
Ciastka z patelni. Krok 2
Wlej mleko i połącz składniki za pomocą noża. Następnie wsyp rodzynki i zagnieć rękami ciasto, w zwartą kulę. W razie potrzeby dodaj odrobinę mąki, by ciasto się nie kleiło do rąk.
4/13
Ciastka z patelni. Krok 3
Gotowe ciasto należy schłodzić w lodówce przed smażeniem, przez ok. 30 minut. (Możesz też podzielić je na porcje i część zawinąć w rulon i zamrozić. Przed podaniem wystarczy je wówczas wyjąć, pokroić na krążki i usmażyć.)