1/12
Śledzie po kaszubsku
Śledzie po kaszubsku z rodzynkami i cebulką. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/12
Śledzie po kaszubsku. Przygotowanie
Śledzie po kaszubsku to pyszne słodko-kwaśne śledzie z cebulką, pomidorowym sosem i rodzynkami. Ich przygotowanie nie jest trudne. Możesz kupić gotowe filety w oleju, które nie wymagają moczenia.
3/12
Śledzie po kaszubsku. Krok 1
Jeśli masz śledzie z solanki, to wymagają one odpowiedniego przygotowania: wypłucz śledzie w zimnej wodzie, zalej nową i odstaw na 30 minut, następnie ponownie je wypłucz, zalej wodą, dodaj mleko i zostaw na około godzinę, do odpowiedniego smaku (mają być mniej słone).
4/12
Śledzie po kaszubsku. Krok 2
Cebule obierz i pokrój w piórka. Możesz użyć cebuli białej lub czerwonej.