1/6
Wątróbka to danie niezbyt lubiane, ale ma swoich smakoszy,...
fot. CCat82/Getty Images

Wątróbka z jabłkiem

Wątróbka to danie niezbyt lubiane, ale ma swoich smakoszy, którzy się nią zajadają. Wystarczy, że dodacie do niej jeden składnik, a posmakuje wybornie.

2/6
Tradycyjnie na obiad podaje się wątróbkę drobiową lub...
fot. 123rf.com/splinex/zdjęcie ilustracyjne

Wątróbka z cebulą

Tradycyjnie na obiad podaje się wątróbkę drobiową lub cielęcą. Są one delikatniejsze w smaku niż ta wieprzowa.

3/6
Do wątróbki świetnie pasują różne rodzaje cebuli. Warto...
fot. pixabay.com/Buntysmum/zdjęcie ilustracyjne

Czerwona cebula

Do wątróbki świetnie pasują różne rodzaje cebuli. Warto sięgać po pokrojoną w plastry, piórka lub w kostkę cebulę czerwoną.

4/6
W kuchni polskiej wątróbki najczęściej doprawiane są...
fot. 123rf.com/lapis2380/zdjęcie ilustracyjne

Majeranek

W kuchni polskiej wątróbki najczęściej doprawiane są majerankiem, który poprawia ich strawność.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Ważne spotkanie. Czego spodziewać się po konsultacjach rządów Polski i Ukrainy?

Ważne spotkanie. Czego spodziewać się po konsultacjach rządów Polski i Ukrainy?

Piłkarze PKO Ekstraklasy z szansami na grę na Euro 2024

Piłkarze PKO Ekstraklasy z szansami na grę na Euro 2024

"Polska husaria" wylądowała w Warszawie. Czas zacząć "misję Euro"

"Polska husaria" wylądowała w Warszawie. Czas zacząć "misję Euro"

Zobacz również

"Polska husaria" wylądowała w Warszawie. Czas zacząć "misję Euro"

"Polska husaria" wylądowała w Warszawie. Czas zacząć "misję Euro"

Wystawa pokazująca zniszczenie i odbudowę Gdańska otwarta przez IPN

Wystawa pokazująca zniszczenie i odbudowę Gdańska otwarta przez IPN