1/7
Gotową pastę rybną należy rozsmarować na chlebie i podawać...
fot. Anna Daniluk

Awanturka

Gotową pastę rybną należy rozsmarować na chlebie i podawać udekorowane posiekaną natką pietruszki. Kliknij obrazek, aby zobaczyć, jak ją przygotować krok po kroku.

2/7
Do zrobienia pasty z ryby i twarogu można wykorzystać...
fot. Anna Daniluk

Szprotki i twaróg

Do zrobienia pasty z ryby i twarogu można wykorzystać szprotki w sosie pomidorowym. Konsystencję pasty rybnej można zmieniać poprzez dolanie zalewy z puszki.

3/7
Dzięki jedzeniu ryb konserwowych można dostarczyć...
fot. Anna Daniluk

Szprotki w sosie pomidorowym

Dzięki jedzeniu ryb konserwowych można dostarczyć organizmowi witaminy A, D i z grupy B, a także białka.

4/7
Szprotki to delikatne ryby, które można łatwo zmiażdżyć...
fot. Anna Daniluk

Łączenie składników

Szprotki to delikatne ryby, które można łatwo zmiażdżyć widelcem. Jeśli chcesz uzyskać jednolitą konsystencję użyj blendera ręcznego.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Ukraina bez szans na zwycięstwo? Niepokojące słowa zastępcy szefa wywiadu

Ukraina bez szans na zwycięstwo? Niepokojące słowa zastępcy szefa wywiadu

Lewica chce zniesienia zasady jednomyślności w UE. „Niszczenie Unii od środka”

Lewica chce zniesienia zasady jednomyślności w UE. „Niszczenie Unii od środka”

233. rocznica uchwalenia Konstytucji 3 maja. Tak wyglądały obchody w Opolu

233. rocznica uchwalenia Konstytucji 3 maja. Tak wyglądały obchody w Opolu

Zobacz również

Ukraina bez szans na zwycięstwo? Niepokojące słowa zastępcy szefa wywiadu

Ukraina bez szans na zwycięstwo? Niepokojące słowa zastępcy szefa wywiadu

Pożar lasu w okolicy Pustyni Błędowskiej i dwa inne w jednym dniu

AKTUALIZACJA
Pożar lasu w okolicy Pustyni Błędowskiej i dwa inne w jednym dniu