Ciasto Biskup
Pochodzenie nazwy tego ciasta nie jest do końca jasne. Możliwe, że zostało kiedyś przyrządzone dla biskupa w czasie wizytacji na plebanii. Wypiek składa się z czekoladowego biszkoptu, który przekłada się mleczno-śmietankową masą. Na kremie wylewa się galaretkę wymieszaną z dżemem wiśniowym. Następnie wierzch ozdabia się bezą z dodatkiem mielonego maku i wiórków kokosowych. Na koniec wylewa się polewę czekoladową i posypuje kokosem.
Ciasto pani Walewska, czyli pyszotka
To ciasto znane jest również pod innymi nazwami. Najczęściej jest to Pychotka lub Pyszotka. W jego skład wchodzi kruche ciasto przełożone masą budyniową z wyłożoną na wierzchu bezą. Pomiędzy warstwy kruchego ciasta rozsmarowuje się dżem z czarnej porzeczki. Nazwa pani Walewska może odnosić się do wystawności i okazałego wyglądu ciasta.