1/11
Polędwiczki wieprzowe w panierce
Polędwiczki wieprzowe w jajecznej panierce to prawdziwy smakołyk. Zobacz, jak je przygotować, by były idealnie miękkie i soczyste. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/11
Polędwiczki wieprzowe w panierce. Przepis
Przepis na smażone polędwiczki wieprzowe w panierce z jajka jest łatwy do wykonania. Sporą porcję takich kotlecików można zrobić w ok. 40 minut. Smakują wyśmienicie.
3/11
Polędwiczki wieprzowe w panierce. Krok 1
Przygotowanie potrawy zacznij od umycia i oczyszczenia mięsa. Polędwiczki wieprzowe mają cienką błonkę, którą warto delikatnie wyciąć. Dzięki temu mięso będzie bardziej miękkie.
4/11
Polędwiczki wieprzowe w panierce. Krok 2
Oczyszczone polędwiczki wieprzowe pokrój na kotleciki. Staraj się, by były w miarę równej grubości.