5/17
Dodaj do ciasta jajko, sól i olej. Wymieszaj łyżą, a...
fot. Katarzyna Puczyńska

Pizzerinki. Krok 4

Dodaj do ciasta jajko, sól i olej. Wymieszaj łyżą, a następnie ręcznie lub za pomocą miksera wyrób gładkie i elastyczne drożdżowe ciasto.

6/17
Przykryj miskę z ciastem ściereczką lub folią spożywczą i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Pizzerinki. Krok 5

Przykryj miskę z ciastem ściereczką lub folią spożywczą i odstaw do wyrośnięcia.

7/17
Ciasto ma podwoić swoją wielkość. Może to zająć ok, 40...
fot. Katarzyna Puczyńska

Pizzerinki. Krok 6

Ciasto ma podwoić swoją wielkość. Może to zająć ok, 40 minut.

8/17
Przełóż ciasto na deskę lub stolnicę, oprószoną mąką....
fot. Katarzyna Puczyńska

Pizzerinki. Krok 7

Przełóż ciasto na deskę lub stolnicę, oprószoną mąką. Pougniataj ciasto rękami jeszcze przez chwilę.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Joanna Scheuring-Wielgus w Koninie

Joanna Scheuring-Wielgus w Koninie

W Gdyni wręczono Nagrody im. Macieja Płażyńskiego

W Gdyni wręczono Nagrody im. Macieja Płażyńskiego

Tak kiedyś wyglądała Beata Kozidrak. Zobacz, jak zmieniała się wokalistka ZDJĘCIA

Tak kiedyś wyglądała Beata Kozidrak. Zobacz, jak zmieniała się wokalistka ZDJĘCIA

Zobacz również

Gwiazdy przybywają do Cannes. Są i polskie akcenty

Gwiazdy przybywają do Cannes. Są i polskie akcenty

Oto urocza Klaudia Adamek. To jedna z najpiękniejszych polskich lekkoatletek ZDJĘCIA

Oto urocza Klaudia Adamek. To jedna z najpiękniejszych polskich lekkoatletek ZDJĘCIA