9 z 13
![Rozgrzej olej na patelni. Obsmaż każdego kotleta i przełóż...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/01/a2/62307d3c0a1fd_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Gołąbki bez zawijania. Krok 8
Rozgrzej olej na patelni. Obsmaż każdego kotleta i przełóż do dużego garnka.
10 z 13
![Zalej gołąbki wrzątkiem ( tak, by były przykryte), dodaj...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/4a/ff/62307d4104717_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Gołąbki bez zawijania. Krok 9
Zalej gołąbki wrzątkiem ( tak, by były przykryte), dodaj listki laurowe, ziele angielskie i czosnek granulowany. Gotuj ok. 30 min na małym ogniu. Wyjmij kotlety z wody do drugiego naczynia.
11 z 13
![Do wody dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. W...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/af/fb/62307d45c5baa_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Gołąbki bez zawijania. Krok 10
Do wody dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. W małej miseczce rozmieszaj mąkę pszenną z zimną wodą i wlej do pomidorowego sosu. Dokładnie wymieszaj. Dopraw sos do smaku np. solą, pieprzem lub cukrem.
12 z 13
![Przełóż gołąbki ponownie do sosu pomidorowego i pogotuj...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/4d/92/62307d53d614d_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Gołąbki bez zawijania. Krok 11
Przełóż gołąbki ponownie do sosu pomidorowego i pogotuj całość jeszcze ok. 10 min, na małym ogniu. Podawaj np. z ziemniakami lub z ryżem.