9 z 14
Rozgrzej olej na patelni. Obsmaż każdego kotleta i przełóż...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gołąbki bez zawijania. Krok 8

Rozgrzej olej na patelni. Obsmaż każdego kotleta i przełóż do dużego garnka.

10 z 14
Zalej gołąbki wrzątkiem ( tak, by były przykryte), dodaj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gołąbki bez zawijania. Krok 9

Zalej gołąbki wrzątkiem ( tak, by były przykryte), dodaj listki laurowe, ziele angielskie i czosnek granulowany. Gotuj ok. 30 min na małym ogniu. Wyjmij kotlety z wody do drugiego naczynia.

11 z 14
Do wody dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. W...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gołąbki bez zawijania. Krok 10

Do wody dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. W małej miseczce rozmieszaj mąkę pszenną z zimną wodą i wlej do pomidorowego sosu. Dokładnie wymieszaj. Dopraw sos do smaku np. solą, pieprzem lub cukrem.

12 z 14
Przełóż gołąbki ponownie do sosu pomidorowego i pogotuj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gołąbki bez zawijania. Krok 11

Przełóż gołąbki ponownie do sosu pomidorowego i pogotuj całość jeszcze ok. 10 min, na małym ogniu. Podawaj np. z ziemniakami lub z ryżem.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Memy o upałach bawią użytkowników sieci do łez. Zobacz i uśmiechnij się!

Memy o upałach bawią użytkowników sieci do łez. Zobacz i uśmiechnij się!

Zamrażam całe brzoskwinie i ścieram je na tarce. Dzieci proszą o ten deser codziennie

Zamrażam całe brzoskwinie i ścieram je na tarce. Dzieci proszą o ten deser codziennie

Wypadek niedaleko Bydgoszczy. Zderzyły się ciężarówki, jedna osoba nie żyje - zdjęcia

AKTUALIZACJA
Wypadek niedaleko Bydgoszczy. Zderzyły się ciężarówki, jedna osoba nie żyje - zdjęcia

Zobacz również

Zamrażam całe brzoskwinie i ścieram je na tarce. Dzieci proszą o ten deser codziennie

Zamrażam całe brzoskwinie i ścieram je na tarce. Dzieci proszą o ten deser codziennie

Wysyp kurek i borowików! Grzybiarze zachwyceni

Wysyp kurek i borowików! Grzybiarze zachwyceni