9 z 14
Gołąbki bez zawijania. Krok 8
Rozgrzej olej na patelni. Obsmaż każdego kotleta i przełóż do dużego garnka.
10 z 14
Gołąbki bez zawijania. Krok 9
Zalej gołąbki wrzątkiem ( tak, by były przykryte), dodaj listki laurowe, ziele angielskie i czosnek granulowany. Gotuj ok. 30 min na małym ogniu. Wyjmij kotlety z wody do drugiego naczynia.
11 z 14
Gołąbki bez zawijania. Krok 10
Do wody dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. W małej miseczce rozmieszaj mąkę pszenną z zimną wodą i wlej do pomidorowego sosu. Dokładnie wymieszaj. Dopraw sos do smaku np. solą, pieprzem lub cukrem.
12 z 14
Gołąbki bez zawijania. Krok 11
Przełóż gołąbki ponownie do sosu pomidorowego i pogotuj całość jeszcze ok. 10 min, na małym ogniu. Podawaj np. z ziemniakami lub z ryżem.