9 z 14
Leśne grzyby
Po oczyszczeniu warto zamrozić leśne grzyby. Niektóre z nich lepiej smakują obgotowane i zamrożone w formie sosu. Tak przygotowane można spożyć nawet do 9 miesięcy. Przesuń strzałką w bok, aby zobaczyć co można mrozić.
10 z 14
Mrożenie tortu z kremem
Ciasta z kremem i torty można mrozić do 3 miesięcy.
11 z 14
Mrożenie jajek
Jajka można mrozić w całości bez skorupek rozdzielone do pojemników np.: na kostki lodu. Jednak najczęściej mrozi się białka, gdy zostają po zrobieniu ciasta. Białka mrozimy w woreczku strunowym. Takie mrożone białka będą przydatne do spożycia przez 6 miesięcy.
12 z 14
Dynia i przecier z pieczonej dyni
Dynia pokrojona w kostkę może być mrożona w woreczkach strunowych. Przecier z pieczonej dyni można mrozić w pojemnikach plastikowych. W zamrażarce mogą być przechowywane do 12 miesięcy.