5/9
Ocet używany jest najczęściej do marynowania śledzi. Dzięki...
fot. 123rf.com/andreyst

Ryba w occie

Ocet używany jest najczęściej do marynowania śledzi. Dzięki temu można przedłużyć ich przydatność do spożycia i dzięki przyprawom nadać wyjątkowego smaku.

6/9
Po grzybobraniu często przygotowuje się przetwory z grzybów....
fot. Piotr Krzyżanowski/archiwum PolskaPress Grupa

Kanie w occie

Po grzybobraniu często przygotowuje się przetwory z grzybów. Wtedy można przygotować kanie w occie, które konsystencją będą przypominać kotlety schabowe.

7/9
W kuchni ocet wykorzystywany jest do marynowania warzyw....
fot. 123rf.com/arfo

Warzywa w occie

W kuchni ocet wykorzystywany jest do marynowania warzyw. Wystarczy ruszyć wyobraźnię i można zrobić pikle niemal ze wszystkiego. Od marchewki, aż po buraczki w occie.

8/9
Biszkopt z dodatkiem octu i sody oczyszczonej będzie...
fot. 123rf.com/alein

Ocet do ciasta

Biszkopt z dodatkiem octu i sody oczyszczonej będzie wyrośnięty i apetyczny. Kuchnia roślinna chętnie korzysta z tej mieszanki, gdy rezygnuje się z jajek.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.

Polecamy

Ci celebryci dokonali publicznego coming outu. Oni nie wstydzą się swojej orientacji

Ci celebryci dokonali publicznego coming outu. Oni nie wstydzą się swojej orientacji

Ford na EKG w Katowicach. Elektromobilność wymaga od nas zmiany podejścia

Ford na EKG w Katowicach. Elektromobilność wymaga od nas zmiany podejścia

Tak żyje i mieszka Majka Jeżowska z futrzakami. Ta kuchnia może ci się nie spodobać!

Tak żyje i mieszka Majka Jeżowska z futrzakami. Ta kuchnia może ci się nie spodobać!

Zobacz również

Toyota Yaris Cross 2024. Teraz już tylko z hybrydami

Toyota Yaris Cross 2024. Teraz już tylko z hybrydami

Tak żyje i mieszka Majka Jeżowska z futrzakami. Ta kuchnia może ci się nie spodobać!

Tak żyje i mieszka Majka Jeżowska z futrzakami. Ta kuchnia może ci się nie spodobać!