5/7
Owoce wrzucamy do słoja, zasypujemy cukrem, przykrywamy....
fot. materiały wydawnictwa Zwierciadło

Pigwówka

Owoce wrzucamy do słoja, zasypujemy cukrem, przykrywamy. Odstawiamy na 48 godzin w chłodnym miejscu. Po tym czasie wlewamy wódkę i spirytus oraz dodajemy resztę składników.

6/7
Nalewkę odstawiamy na ok. 3 miesiące....
fot. materiały wydawnictwa Zwierciadło

Pigwówka

Nalewkę odstawiamy na ok. 3 miesiące.
- Im dłużej nalewka leżaku- je, tym ma lepszy smak, ciemniejszy kolor, a my – większą satysfakcję z naszej pracy - podkreśla Joanna Matyjek.

7/7
Nalewka gotowa. Smacznego!
fot. materiały wydawnictwa Zwierciadło

Pigwówka

Nalewka gotowa. Smacznego!

Zobacz również

Ślub roku w gwiazdorskim wydaniu. Mamy zdjęcia!

Ślub roku w gwiazdorskim wydaniu. Mamy zdjęcia!

Prezydent Andrzej Duda i min. Tomasz Siemoniak na święcie Straży Granicznej w Gdańsku

Prezydent Andrzej Duda i min. Tomasz Siemoniak na święcie Straży Granicznej w Gdańsku

Polecamy

Skoda Octavia 2024. Zmiany, nowości, wrażenia z jazdy, wyposażenie, ceny

Skoda Octavia 2024. Zmiany, nowości, wrażenia z jazdy, wyposażenie, ceny

Lista PiS w wyborach do PE na Mazowszu. Mocnych nazwisk nie brakuje

Lista PiS w wyborach do PE na Mazowszu. Mocnych nazwisk nie brakuje

Nowe logo Poznania wzbudza kontrowersje. Tak wyglądają logotypy innych polskich miast

Nowe logo Poznania wzbudza kontrowersje. Tak wyglądają logotypy innych polskich miast