1/14
Farsz do uszek
Uszka z farszem z kapusty i grzybów to pyszny dodatek do wigilijnego barszczu. Zobacz, jak go przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/14
Farsz do uszek. Krok 1
Zalej grzyby zimną wodą. Zostaw je na kilka godzin lub na całą noc.
3/14
Farsz do uszek. Krok 2
Wylej wodę i wypłucz dokładnie grzyby. Przełóż je do garnka i zalej wodą. Gotuj przez ok. 40 minut. Po tym czasie odcedź grzyby, ale zachowaj wodę z ich gotowania. Użyjesz ją później do kapusty.
4/14
Farsz do uszek. Krok 3
Spróbuj kapustę kiszoną - jeśli jest bardzo kwaśna to przepłucz ją wodą. Wyciśnij kapustę i przełóż do garnka. Zalej wodą z gotowania grzybów, dodaj ziele angielskie i liść laurowy.