5/8
Ubijaj białka tak długo, aż piana będzie lśniąca i gęsta.
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić bezę? Krok 4

Ubijaj białka tak długo, aż piana będzie lśniąca i gęsta.

6/8
Ubijanie masy na bezy może potrwać nawet 15 minut. Gotową...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić bezę? Krok 5

Ubijanie masy na bezy może potrwać nawet 15 minut. Gotową kładź na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

7/8
Piecz bezy w dobrze nagrzanym piekarniku (do 130 stopni)...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić idealną bezę. Krok 6

Piecz bezy w dobrze nagrzanym piekarniku (do 130 stopni) przez pół godziny. Następnie zmniejsz temperaturę do 110 stopni i w zależności od tego, jaką bezę lubisz, piecz ją jeszcze przez 30 minut (będzie miękka i ciągnąca w środku) lub przez godzinę (będzie bardziej chrupiąca).

8/8
Po upieczeniu wyłączamy grzanie i zostawiamy bezy w otwartym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić idealną bezę? Krok 7

Po upieczeniu wyłączamy grzanie i zostawiamy bezy w otwartym piekarniku do wystygnięcia.

Polecamy

Prezydent Andrzej Duda i min. Tomasz Siemoniak na święcie Straży Granicznej w Gdańsku

Prezydent Andrzej Duda i min. Tomasz Siemoniak na święcie Straży Granicznej w Gdańsku

Jesteś fanem Wiedźmina? Zobacz postacie sagi w polskiej wersji i z innych krajów

Jesteś fanem Wiedźmina? Zobacz postacie sagi w polskiej wersji i z innych krajów

Niedźwiedź biegał po ulicy w centrum wsi. Nagrał go monitoring

Niedźwiedź biegał po ulicy w centrum wsi. Nagrał go monitoring

Zobacz również

Nowa Lewica grozi zerwaniem koalicji w Krakowie. Zaskakujący powód!

Nowa Lewica grozi zerwaniem koalicji w Krakowie. Zaskakujący powód!

Jesteś fanem Wiedźmina? Zobacz postacie sagi w polskiej wersji i z innych krajów

Jesteś fanem Wiedźmina? Zobacz postacie sagi w polskiej wersji i z innych krajów