1/9
Przygotowanie ogórków małosolnych jest stosunkowo łatwe....
fot. AnjelaGr / gettyimages.com

Najlepsze ogórki małosolne

Przygotowanie ogórków małosolnych jest stosunkowo łatwe. Warto jednak pamiętać o kilku zasadach i wiedzieć jakich błędów unikać, by wyszły aromatyczne i chrupiące. Zobacz na kolejnych zdjęciach popularne błędy przy wykonaniu ogórków małosolnych.

2/9
Do zrobienia ogórków małosolnych unikajmy tych mocno...
fot. zdjęcie ilustracyjne/123rf

1. Wybór nieodpowiednich ogórków

Do zrobienia ogórków małosolnych unikajmy tych mocno zielonych i przerośniętych. Lepiej wybrać ogórki gruntowe, z jasno-zielonym odcieniem, nawet z nieco żółtymi plamkami.

3/9
Ogórki trzeba wymoczyć. Umyj je i zalej zimną wodą. Odstaw...
fot. zdjęcie ilustracyjne/123rf

2. Ogórki bez wymoczenia w wodzie

Ogórki trzeba wymoczyć. Umyj je i zalej zimną wodą. Odstaw na ok. 3 godziny. Dzięki temu będą jędrne.

4/9
Do zrobienia ogórków małosolnych użyj tylko świeżych...
fot. zdjęcie ilustracyjne/123rf

3. Nieodpowiednie przyprawy

Do zrobienia ogórków małosolnych użyj tylko świeżych przypraw. Najlepiej pasuje: świeży czosnek, listek laurowy, nasiona gorczycy, korzeń chrzanu i baldaszki kopru.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Prezydent Andrzej Duda nie podpisze ustawy o języku śląskim - ustalenia DZ

TYLKO U NAS
Prezydent Andrzej Duda nie podpisze ustawy o języku śląskim - ustalenia DZ

Najpiękniejsze foczki na plaży. Zobacz WIDEO

Najpiękniejsze foczki na plaży. Zobacz WIDEO

Wybuch gazu w mieszkaniu. Ewakuowano 20 osób

Wybuch gazu w mieszkaniu. Ewakuowano 20 osób

Zobacz również

Kierująca wjechała w kawiarenkę w Wielkopolsce

Kierująca wjechała w kawiarenkę w Wielkopolsce

Wybuch gazu w mieszkaniu. Ewakuowano 20 osób

Wybuch gazu w mieszkaniu. Ewakuowano 20 osób