1/8
Do podstawowego ciasta na chleba można dodawać różne ziarna,...
fot. vizafoto

Do podstawowego ciasta na chleba można dodawać różne ziarna, np. zbóż, pestki, nasiona i orzechy.

2/8
Po dodaniu wody i mąki drożdże zaczynają pracować,...
fot. aga7ta/123RF

Po dodaniu wody i mąki drożdże zaczynają pracować, wytwarzając dwutlenek węgla, który tworzy pęcherzyki w cieście.

3/8
Ręczne mieszanie ciasta jest polecane przy recepturach na...
fot. gkdesigner/123RF

Ręczne mieszanie ciasta jest polecane przy recepturach na szybkie chleby.

4/8
Zawarty w mące gluten tworzy pod wpływem wody ciągliwe...
fot. nebasin1980/123RF

Zawarty w mące gluten tworzy pod wpływem wody ciągliwe włókna, które nadają wypiekom sprężystą konsystencję i napowietrzoną strukturę.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Kierująca wjechała w kawiarenkę w Wielkopolsce

Kierująca wjechała w kawiarenkę w Wielkopolsce

Wings for Life 2024 Poznań. Polka najlepsza na świecie! Mamy mnóstwo zdjęć!

Wings for Life 2024 Poznań. Polka najlepsza na świecie! Mamy mnóstwo zdjęć!

Wybuch gazu w mieszkaniu. Ewakuowano 20 osób

Wybuch gazu w mieszkaniu. Ewakuowano 20 osób

Zobacz również

Najpiękniejsze foczki na plaży. Zobacz WIDEO

Najpiękniejsze foczki na plaży. Zobacz WIDEO

Stal Gorzów znokautowała Falubaz Zielona Góra w końcówce lubuskich derbów

Stal Gorzów znokautowała Falubaz Zielona Góra w końcówce lubuskich derbów