1/2
Boczniaki, pieczarki, suszone grzyby i shitake – naukowcy...
fot. belchonock/123RF

Boczniaki, pieczarki, suszone grzyby i shitake – naukowcy dowodzą, że włączenie ich do codziennego menu może mieć pozytywny wpływ na nasz mózg i chronić nas przed chorobą Alzheimera.

2/2
Naukowcy z Singapuru przekonują, że jedzenie dwóch porcji...
fot. antonioscarpi/123RF

Naukowcy z Singapuru przekonują, że jedzenie dwóch porcji grzybów w tygodniu (ok. 300 g) może chronić osoby powyżej 60. roku życia przed utratą pamięci związaną z procesem starzenia.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na i.pl

Zobacz również

Warta zrobiła krok w stronę utrzymania. Ozdobą meczu piękny gol!

Warta zrobiła krok w stronę utrzymania. Ozdobą meczu piękny gol!

Najpiękniejsze foczki na plaży. Zobacz WIDEO

Najpiękniejsze foczki na plaży. Zobacz WIDEO

Polecamy

Najpiękniejsze foczki na plaży. Zobacz WIDEO

Najpiękniejsze foczki na plaży. Zobacz WIDEO

Kierująca wjechała w kawiarenkę w Wielkopolsce

Kierująca wjechała w kawiarenkę w Wielkopolsce

Wings for Life 2024 Poznań. Polka najlepsza na świecie! Mamy mnóstwo zdjęć!

Wings for Life 2024 Poznań. Polka najlepsza na świecie! Mamy mnóstwo zdjęć!