TOP 10 Najlepsze karczmy regionalne w Beskidach wg TripAdvisor LATO 2020
Restauracja Malinówka, Wisła, ul. Malinka 93
Ciepła, sympatyczna restauracja z dużym tarasem jest zlokalizowana tuż przy głównej drodze (na szczęście po drugiej stronie drogi jest duży parking) w dzielnicy Malinka. Restauracja zyskała olbrzymi rozgłos dzięki udanym "Kuchennym Rewolucjom". Magda Gessler była zachwycona tutejszą kuchnią oraz właścicielką restauracji. Dziś można tam zjeść potrawy Magdy Gessler, m.in. galert z pstrąga na żurawinowo-chrzanowej pierzynce (19 zł), kanapeczki z masłem chrzanowym i wędzonym pstrągiem (17 zł) oraz pstrąg jako danie główne w wielu odsłonach, np. smażony na maśle klarowanym z bukietem warzyw na parze (45 zł).
Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE
TOP 10 Najlepsze karczmy regionalne w Beskidach wg TripAdvisor LATO 2020
Karczma Kubalonka, Istebna, Kubalonka 1277
Kiedyś Zajazd u Michała, dziś Karczma Kubalonka, działa od 1997 r. Restauracja może ugościć na raz 130 osób. W drugim budynku znajduje się pomieszczenie z ogniskiem - Istebniańska Izba Regionalna. Specjalnością karczmy są: żurek śląski z wędzoną kiełbasą i ziemniakami, żurek tradycyjny polski z jajkiem i białą kiełbasą oraz chrupiące placki ziemniaczane z sosem borowikowym.
Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE
TOP 10 Najlepsze karczmy regionalne w Beskidach wg TripAdvisor LATO 2020
Restauracja Markowa Destylarnia, Szczyrk, ul. Myśliwska 67
W menu z dań regionalnych m.in. pstrąg z sosem rakowym, żeberka. Goście cenią restaurację za przyjemną atmosferę, obsługę na poziomie, pyszne jedzenie oraz szeroki wachlarz oferowanych alkoholi.
Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE
TOP 10 Najlepsze karczmy regionalne w Beskidach wg TripAdvisor LATO 2020
Kącik Zbójnicki, Wisła, ul. 1 Maja
W menu przysmaki kuchni regionalnej, m.in. na przystawkę pasztet z gęsich wątróbek (21 zł), zupa - kwaśnica zabielana z chlebem (18 zł) lub w chlebie (16 zł), dania główne - pstrąg z wiślańskiego potoka smażony na maśle klarowanym (42 zł ok 350g) z frytkami, wiosenną surówka z młodej kapusty, placki ziemniaczane - Jadło Zbója - przełożone grillowanym boczkiem i kapustą zasmażaną (25 zł) lub placki po góralsku z gulaszem wołowym (30 zł). Są też dania kuchni polskiej i europejskiej.
Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE