5 z 10
![Zacznij miksować masę na małych obrotach. Po około 2...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/69/37/649be6f20894b_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Krok 3
Zacznij miksować masę na małych obrotach. Po około 2 minutach śmietanka powinna być już lekko napowietrzona i gęstsza. Nie musisz jej ubijać na sztywno.
6 z 10
![Wlej do kakaowej śmietanki mleko skondensowane słodzone....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/e3/63/649be6f570f91_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Krok 4
Wlej do kakaowej śmietanki mleko skondensowane słodzone. Miksuj kolejne 2 minuty. Jeśli masz niesłodzone mleko, to dodaj do lodów cukier lub jego zdrowszy zamiennik np. ksylitol.
7 z 10
![Przelej masę do pudełka spożywczego na mrożonki — możesz...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/2f/86/649be6f960ffb_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Krok 5
Przelej masę do pudełka spożywczego na mrożonki — możesz dodatkowo dodać do niej posiekaną czekoladę lub orzechy. Zamknij pudełko i schowaj do zamrażarki na około 6 godzin.
8 z 10
![Nie musisz mieszać czy miksować masy w trakcie mrożenia....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/fe/85/649be6fd9e1da_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Lody czekoladowe. Krok 6
Nie musisz mieszać czy miksować masy w trakcie mrożenia. Lody i tak będą idealnie kremowe i pyszne.