Bistro Kartoflisko
W Bistro Kartoflisko ziemniaki można jeść przez cały rok i się nie znudzić. Klienci mogą przebierać spośród 12 różnych farszy. Dodatkowo, co miesiąc kucharz wymyśla nowy smak nadzienia, który jest dostępny jedynie przez miesiąc. Dzięki temu ziemniakami z Kartofliska nie sposób się znudzić.
Bistro Kartoflisko
- Szukałem czegoś prostego, czego nie ma w Lublinie. Są restauracje, w których ziemniaki są dodatkiem, ale nie ma lokalu, który koncentrowałby się na nich. Postanowiłem to zmienić - tłumaczy Łukasz Nowomiejski, założyciel i kucharz w Bistro Kartoflisko.
Bistro Kartoflisko
Łukasz Nowomiejski pierwszy lokal otworzył w 2011 r., ale z branżą gastronomiczną związany jest dłużej. Przyznaje, że w pracy napędza go pasja.
Bistro Kartoflisko
- Staramy się, żeby wszystko było najwyższej jakości. Stawiamy na regionalizm: lokalne produkty od rolników. Ziemniaki dostarcza nam gospodarz spod Kraśnika. To specjalna odmiana. Jeden waży około 300 g. To sporo jak na ziemniaka – mówi Łukasz Nowomiejski.