1/12
Ciasto krówka na biszkopcie
Ciasto krówka to biszkopt przełożony pysznym kremem kajmakowym i ozdobiony orzechami i czekoladą. Zrobisz je niemal błyskawicznie. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/12
Ciasto krówka na biszkopcie. Przygotowanie
Ciasto krówka jest bardzo proste i szybkie do przygotowania. Warto je zrobić na biszkopcie z samych białek.
3/12
Ciasto krówka na biszkopcie. Krok 1
Zacznij ubijać białka mikserem. Dodawaj stopniowo cukier i wanilię. Zmniejsz obroty miksera, wlej olej, a na koniec wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
4/12
Ciasto krówka na biszkopcie. Krok 2
Przełóż ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw je do dobrze nagrzanego piekarnika na 180 stopni Celsjusza. Piecz ciasto ok. pół godziny.