1/11
Ciasto z porzeczkami i budyniową pianką
Pyszne ciasto z czerwonymi porzeczkami i budyniową pianką. Zobacz, jak je przygotować Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/11
Ciasto z porzeczkami i budyniową pianką. Krok 1
Przygotuj kruche ciasto: przesiej mąkę na stolnicę i posiekaj ją z zimnym masłem. Następnie dodaj żółtka, cukier i wanilię oraz zagnieć ciasto. Postaraj się zrobić to szybko, kruche ciasto nie lubi długiego wyrabiania.
3/11
Ciasto z porzeczkami i budyniową pianką. Krok 2
Odkrój 1/3 ciasta, zawiń w folię spożywczą i schowaj do zamrażarki, by łatwiej było go później zetrzeć.
Resztę ciasta zawiń w folię spożywczą i schowaj na 30 minut do lodówki.
4/11
Ciasto z porzeczkami i budyniową pianką. Krok 3
Porzeczki umyj i obierz je z gałązek. Odstaw na bok.
Następnie ubij białka ze szczyptą soli, stopniowo dosypując cukier i proszek budyniowy.