1/10
Tradycyjne lody na żółtkach
Pyszne lody na żółtkach to idealny deser na lato. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/10
Tradycyjne lody na żółtkach. Przepis
Przepis na tradycyjne lody na żółtkach jest dość szybki i nie bardzo trudny do wykonania. Jednak z pewnością wymaga nieco wprawy — masę trzeba mieszać, by nie powstały grudki. Zobacz na kolejnych zdjęciach, jak je robiłam. Gwarantuję, że ich smak wynagrodzi ci trudy!
3/10
Tradycyjne lody na żółtkach. Krok 1
Przygotowanie lodów zacznij od odmierzenia wszystkich potrzebnych składników. Umyj lub sparz jajka. Oddziel żółtka od białek. Białka możesz wykorzystać do zrobienia bezy, np. z tego przepisu: Beziki a'la beza Pavlova, z kremem i malinami
4/10
Tradycyjne lody na żółtkach. Krok 2
Przełóż żółtka do dużej miski. Dodaj cukier i wanilię i zmiksuj.