1/7
Sprawdź, jakich produktów nie wolno odgrzewać!...
fot. Pexels

Tych produktów nie wolno odgrzewać!

Sprawdź, jakich produktów nie wolno odgrzewać!


Przejdź do galerii --->

2/7
Ponowne podgrzewanie mięsa kurczaka sprawia, że staje się...
fot. Pixabay

Kurczak

Ponowne podgrzewanie mięsa kurczaka sprawia, że staje się ono szczególnie ciężkostrawne, bo zmienia się jego struktura białkowa. Dlatego zamiast odgrzewać lepiej spożyć kurczaka na zimno, na przykład jako dodatek do sałatki.

Kolejny produkt --->

3/7
Po ponownym odgrzaniu jajka tracą smak i wiele z wartości...
fot. Pixabay

Jajka

Po ponownym odgrzaniu jajka tracą smak i wiele z wartości odżywczych. Stają się gumowe i mogą uwalniać się z nich toksyny, które są naprawdę groźne dla zdrowia.

Kolejny produkt --->

4/7
Grzyby są same w sobie ciężkostrawne, a ponowne podgrzewanie...
fot. Pixabay

Grzyby

Grzyby są same w sobie ciężkostrawne, a ponowne podgrzewanie tylko to wzmacnia, bo ich białka ulegają zmianie. Tracą również swoje zdrowotne właściwości.

Kolejny produkt --->

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Opalanie, kąpiele i grillowanie. Tak poznaniacy rozpoczęli majówkę. Mamy zdjęcia!

Opalanie, kąpiele i grillowanie. Tak poznaniacy rozpoczęli majówkę. Mamy zdjęcia!

Wings for Life w niedzielę w Poznaniu! Dlaczego Polki są zazwyczaj w nim najlepsze?

Wings for Life w niedzielę w Poznaniu! Dlaczego Polki są zazwyczaj w nim najlepsze?

Tort i szampan na Starym Rynku w Poznaniu. Tak uczcili ważną rocznicę

Tort i szampan na Starym Rynku w Poznaniu. Tak uczcili ważną rocznicę

Zobacz również

To wyjątkowe miejsce w Poznaniu ma już 10 lat. Nie zabraknie atrakcji i świętowania

To wyjątkowe miejsce w Poznaniu ma już 10 lat. Nie zabraknie atrakcji i świętowania

Samochód roztrzaskał się na drzewie w Wielkopolsce. Wyrwało silnik z auta

Samochód roztrzaskał się na drzewie w Wielkopolsce. Wyrwało silnik z auta