1/7
Tych produktów nie wolno odgrzewać!
Sprawdź, jakich produktów nie wolno odgrzewać!
Przejdź do galerii --->
2/7
Kurczak
Ponowne podgrzewanie mięsa kurczaka sprawia, że staje się ono szczególnie ciężkostrawne, bo zmienia się jego struktura białkowa. Dlatego zamiast odgrzewać lepiej spożyć kurczaka na zimno, na przykład jako dodatek do sałatki.
Kolejny produkt --->
3/7
Jajka
Po ponownym odgrzaniu jajka tracą smak i wiele z wartości odżywczych. Stają się gumowe i mogą uwalniać się z nich toksyny, które są naprawdę groźne dla zdrowia.
Kolejny produkt --->
4/7
Grzyby
Grzyby są same w sobie ciężkostrawne, a ponowne podgrzewanie tylko to wzmacnia, bo ich białka ulegają zmianie. Tracą również swoje zdrowotne właściwości.
Kolejny produkt --->