1/6
Galette des rois to tradycyjny wypiek przyrządzany 6...
fot. David Gaboriaud

Galette des rois to tradycyjny wypiek przyrządzany 6 stycznia we Francji.

2/6
Galette des rois nadziewane jest masą migdałową zwaną...
fot. unsplash.com

Galette des rois

Galette des rois nadziewane jest masą migdałową zwaną frangipane.

3/6
Rodzynki to częsty dodatek do ciasta drożdżowego formowanego...
fot. unsplash.com

Brioche des rois

Rodzynki to częsty dodatek do ciasta drożdżowego formowanego na kształt korony Trzech Króli.

4/6
We wschodniej części Francji galette des rois przyrządzane...
fot. unsplash.com

Jabłka do galette des rois

We wschodniej części Francji galette des rois przyrządzane jest z dodatkiem masy migdałowej i jabłek.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.

Polecamy

Ruch pokonał Lecha! "Tłuste koty" z Poznania wypisują się z walki o Majstra

Ruch pokonał Lecha! "Tłuste koty" z Poznania wypisują się z walki o Majstra

Ukraina bez szans na zwycięstwo? Niepokojące słowa zastępcy szefa wywiadu

Ukraina bez szans na zwycięstwo? Niepokojące słowa zastępcy szefa wywiadu

233. rocznica uchwalenia Konstytucji 3 maja. Tak wyglądały obchody w Opolu

233. rocznica uchwalenia Konstytucji 3 maja. Tak wyglądały obchody w Opolu

Zobacz również

Spalili Koran i podeptali flagę Palestyny. Wszystko na oczach tłumu protestujących

Spalili Koran i podeptali flagę Palestyny. Wszystko na oczach tłumu protestujących

Tragiczny wypadek. Samochód uderzył w drzewo i stanął w ogniu. Zginęły trzy osoby

Tragiczny wypadek. Samochód uderzył w drzewo i stanął w ogniu. Zginęły trzy osoby