5/6
Kogel-mogel jest także składnikiem likieru jajecznego...
fot. Mizina/Getty Images

Eggnog

Kogel-mogel jest także składnikiem likieru jajecznego eggnog.

6/6
Francuski deser clafoutis to czereśnie zapiekane pod jajkami...
fot. pixabay.com/katiklinski

Claufotis, czyli owoce pod koglem-moglem

Francuski deser clafoutis to czereśnie zapiekane pod jajkami ubitymi z cukrem. Zachęcamy do eksperymentowania z tym przepisem i zrobienia np.: truskawek z koglem-moglem.

Zobacz również

Karetka na sygnale zderzyła się z autem. Są ranni

Karetka na sygnale zderzyła się z autem. Są ranni

PiS rozpoczęło w Częstochowie zbieranie podpisów pod obywatelską ustawą

PiS rozpoczęło w Częstochowie zbieranie podpisów pod obywatelską ustawą

Polecamy

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Ford na EKG w Katowicach. Elektromobilność wymaga od nas zmiany podejścia

Ford na EKG w Katowicach. Elektromobilność wymaga od nas zmiany podejścia

Tak żyje i mieszka Majka Jeżowska z futrzakami. Ta kuchnia może ci się nie spodobać!

Tak żyje i mieszka Majka Jeżowska z futrzakami. Ta kuchnia może ci się nie spodobać!