5/11
Aronia to jeden z najlepszych surowców na przetwory. Zawiera...
fot. utroja0/pixabay.com

Aronia to jeden z najlepszych surowców na przetwory. Zawiera bogactwo związków smakowych iprozdrowotnych, a także barwnych pigmentów i pektyny, a do tego owoce można zbierać dopiero po przymrozkach.

6/11
Aronii nie spożywa się na surowo, ponieważ owoce są...
fot. lianem/123RF

Aronii nie spożywa się na surowo, ponieważ owoce są cierpkie, kwaśne i suche. Owoce znakomicie nadają się jednak na prozdrowotne przetwory.

7/11
Owoce aronii można zbierać nawet długo po tym, jak dojrzeją...
fot. aksanayasiuchenia/123RF

Owoce aronii można zbierać nawet długo po tym, jak dojrzeją na krzewie. W innych przypadkach warto przemrozić je samodzielnie, by straciły cierpkość.

8/11
Spożywanie aronii przyczynia się m.in. do spowalniania...
fot. madaland/gettyimages.com

Spożywanie aronii przyczynia się m.in. do spowalniania procesów starzenia, poprawia też stan skóry, włosów i paznokci.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.

Polecamy

Joanna Scheuring-Wielgus w Koninie

Joanna Scheuring-Wielgus w Koninie

W Gdyni wręczono Nagrody im. Macieja Płażyńskiego

W Gdyni wręczono Nagrody im. Macieja Płażyńskiego

Tak kiedyś wyglądała Beata Kozidrak. Zobacz, jak zmieniała się wokalistka ZDJĘCIA

Tak kiedyś wyglądała Beata Kozidrak. Zobacz, jak zmieniała się wokalistka ZDJĘCIA

Zobacz również

Gwiazdy przybywają do Cannes. Są i polskie akcenty

Gwiazdy przybywają do Cannes. Są i polskie akcenty

Oto urocza Klaudia Adamek. To jedna z najpiękniejszych polskich lekkoatletek ZDJĘCIA

Oto urocza Klaudia Adamek. To jedna z najpiękniejszych polskich lekkoatletek ZDJĘCIA