1/10
Paszteciki wigilijne
Paszteciki wigilijne z pysznym farszem z kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Sprawdź, jak je zrobić. Kliknij zdjęcie i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/10
Suszone grzyby moczone w wodzie
Zacznij od namoczenia grzybów. Zalej je wodą i zostaw na kilka godzin lub na całą noc. Następnie odcedź, zalej wodą i gotuj ok. 40 min. Odcedź, zachowując wodę z gotowania.
3/10
Posiekana kapusta kiszona
Kapustę kiszoną odcedź i wypłucz jeśli jest bardzo kwaśna. Zalej wodą z gotowania grzybów i gotuj do miękkości około 45 minut. Odcedź
4/10
Podsmażana kapusta kiszona
Kapustę i grzyby przepuść przez maszynkę lub drobno posiekaj. Cebulę podsmaż, dodaj kapustę z grzybami i chwilę podsmaż. Dopraw solą i pieprzem do smaku.