9/21
Ciasto malinowa chmurka. Krok 7
Przełóż bezę do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszka powinna mieć taki sam rozmiar, jak ta w której piekł się spód. Nie musisz dokładnie rozsmarowywać bezy, zostaw górki i dołki.
10/21
Ciasto malinowa chmurka. Krok 8
Posyp bezę płatkami migdałowymi. Ich ilość dobierz według uznania. Ja dodaję tak na oko dwie garści płatków.
11/21
Ciasto malinowa chmurka. Krok 9
Piecz bezę w nagrzanym piekarniku na 110 stopni przez 1 godzinę. Następnie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i zostaw bezę w piekarniku do wystudzenia.
12/21
Ciasto malinowa chmurka. Krok 10
Zrób galaretkę malinową: rozpuść galaretkę w przegotowanej, gorącej wodzie, przestudź i dodaj maliny. Schowaj do lodówki, by stężała. Uwaga - jeśli używasz mrożonych malin dodaj zamiast 700 ml wody tylko 500 ml.