
Restauracja Amber Room, al. Ujazdowskie 13
Restauracja Amber Room serwuje wykwintne dania kuchni polskiej i fusion. Lokal mieści się w zabytkowym Pałacu Sobańskich, przy jednej z najbardziej prestiżowych ulic Warszawy. Amber Room została wyróżniona czterema sztućcami w przewodniku Michelin, otrzymała nagrodę Gault&Millau.
MENU:
- Tatar z tuńczyka, awokado, imbir, limonka
- Krem z kukurydzy, trufla
- Beza, mus z białej czekolady, borówki, lody migdałowe
- Sandacz, palony kalafior, bok choy, purée z rodzynek
GODZINY OTWARCIA:
pon. - pt . 12:00 – 23:00
sob. 12:00 – 23:00
niedz. 12:00 – 21:00
ADRES:
Al. Ujazdowskie 13, Warszawa

Dyspensa, ul. Mokotowska 39
Restauracja Dyspensa powstała z pasji do jakości życia. Dla miłośników doskonałego jedzenia, najlepszego wina, towarzystwa i wspaniałej atmosfery. W menu można znaleźć dania kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej i wiele innych.
MENU:
- KREM Z BIAŁYCH JARZYN Z OLIWĄ TRUFLOWĄ
- SZWAJCARSKIE PLACKI ZIEMNIACZANE Z CZERWONYM KAWIOREM
- ŚWIEŻY MAKARON Z KREWETKAMI W SOSIE POMIDOROWYM
- TALERZ PIEROGÓW Z DUSZONĄ CEBULKĄ, BOCZKIEM I MASŁEM SZAŁWIOWYM
- BEZA Z KREMEM MASCARPONE I MANGO
GODZINY OTWARCIA:
Otwarte od godziny 12.00 do ostatniego gościa
ADRES:
ul. Mokotowska 39, Warszawa

Restauracja ZONI, Plac Konesera 1
W restauracji ZONI “wskrzeszamy polską kulturę łączenia wódki z prostymi daniami nadając temu duetowi nową wartość. Przywołujemy smaki, zapachy, dźwięki zachowując ich pierwotny charakter. Pobudzamy wszystkie zmysły i pozwalamy się w tych emocjach zatracić.
MENU:
Umrzyk: ser pogrzebany w torfie / pokrzywa głucha / szczawik zajęczy / miód praski
Jesiotr: filet / wędzona śmietana / ocet z kwiatów czarnego bzu / owoce czosnku niedźwiedziego / jabłko - pieczony mus
Polski kawior: - Antonius Caviar (30g) - bliny z orzechów laskowych i mąki gryczanej / crème fraîche a la polonaise / koperek / szafran
GODZINY OTWARCIA:
codziennie od 12:00 do 23:45
ADRES:
Plac Konesera 1 (wejście od ul. Białostockiej), Warszawa

AIOLI Cantine Bar Cafe Deli, ul. Świętokrzyska 18
AIOLI Cantine to miejsce spotkań całej Warszawy. Tutaj oprócz świetnego jedzenia można spotkać najwięcej inspirujących i ciekawych osób stolicy. Symbolem restauracji jest „sos AIOLI” - jeden z najprostszych i najstarszych sosów na naszym kontynencie.
MENU:
- krewetki marynowane w liściach kafiru
- gnocchi nadziewane borowikami
- filet z sandacza z pieca
- halloumi grillowane z miodem, rozmarynem i orzeszkami ziemnymi
- długo pieczony boczek wieprzowy w sosie balsamicznym
GODZINY OTWARCIA:
Codziennie od 9:00 do 00:05
ADRES:
ul. Świętokrzyska 18, Warszawa