Restauracja Vis a Vis
Zamówienia przyjmowane są do 20 grudnia. Odbiór 23 grudnia
Vis a vis
Restauracja Filharmonia
Zamówienia przyjmowane są do 18 grudnia. Odbiór 23 grudnia
Restauracja Filharmonia
Restauracja Filharmonia
Villa Eva
MENU
PIEROGI
Pierogi z kapustą i grzybami – 3 zł / sztuka
Pierogi ruskie – 3 zł / sztuka
Pierogi z grzybami – 3.50 zł / sztuka
Pierogi z mięsem – 3 zł / sztuka
Uszka z grzybami – 2 zł / sztuka
Kluski śląskie – 30 zł / kg
Gołąbki z kaszą gryczaną i ziemniakami – 13 zł / 100 g
ZUPY
Barszcz czysty – 42 zł / 0.9 l
Zupa grzybowa z grzybów leśnych – 52 zł / 0.9 l
MIĘSA
Pasztet wegański – 6 zł / 100 g
Pasztet z dziczyzny – 9 zł / 100 g
Schab pieczony – 8 zł / 100 g
Galaretki z nóżek wieprzowych – 12 zł / 120 g
Galaretki z nóżek drobiowych – 10 zł / 120 g
Udka kaczki konfitowane – 28 zł / sztukę
Zrazy zawijane wołowe – 39 zł / 200 g
RYBY
Holenderskie śledzie Matias w śmietanie z jabłkiem i cebulą – 20 zł / 100 g
Holenderskie śledzie Matias w oleju z cebulą – 20 zł / 100 g
Sandacz faszerowany łososiem w liściach nori w galarecie – 25 zł / 120 g
Łosoś na warzywnym julienne w galarecie – 25 zł / 120 g
Dorsz po grecku – 20 zł / 120 g
Sałatka z raków i kawioru – 20 zł / 100 g
DODATKI
Sałatka jarzynowa – 42 zł / kg
Bigos świąteczny z suszonymi śliwkami i mięsem – 60 zł / 1 kg
Kapusta z grzybami – 40 zł / kg
Buraki smażone z malinami – 40 zł / kg
Sos do kaczki – 10 zł / 200 ml
Sos tatarski do ryby z borowikami – 20 zł / 200 ml
Sos żurawinowy z do mięs – 20 zł / 200 ml
DOMOWE PRZETWORY
Żurawina z gruszką – 25 zł / 250 g
Korzenna konfitura z pomarańczy – 25 zł / 250 g
DESERY
Szarlotka z Szarej Renety – 129 zł – śr. 26 cm
Sernik świąteczny – 129 zł – śr. 26 cm
Zamówienia można składać mailowo do 16.12. Odbiór 23 i 24 grudnia lub w innym ustalonym terminie.