5 z 11
Wlej do kakaowej śmietanki mleko skondensowane słodzone....
fot. Katarzyna Puczyńska

Lody czekoladowe. Krok 4

Wlej do kakaowej śmietanki mleko skondensowane słodzone. Miksuj kolejne 2 minuty. Jeśli masz niesłodzone mleko, to dodaj do lodów cukier lub jego zdrowszy zamiennik np. ksylitol.

6 z 11
Przelej masę do pudełka spożywczego na mrożonki — możesz...
fot. Katarzyna Puczyńska

Lody czekoladowe. Krok 5

Przelej masę do pudełka spożywczego na mrożonki — możesz dodatkowo dodać do niej posiekaną czekoladę lub orzechy. Zamknij pudełko i schowaj do zamrażarki na około 6 godzin.

7 z 11
Nie musisz mieszać czy miksować masy w trakcie mrożenia....
fot. Katarzyna Puczyńska

Lody czekoladowe. Krok 6

Nie musisz mieszać czy miksować masy w trakcie mrożenia. Lody i tak będą idealnie kremowe i pyszne.

8 z 11
Po zamrożeniu lody są na początku dość twarde. Przed...
fot. Katarzyna Puczyńska

Lody czekoladowe. Krok 7

Po zamrożeniu lody są na początku dość twarde. Przed podaniem warto odczekać kilka minut, by się ładniej nakładały.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da

TYLKO U NAS
Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da

Dramatyczne pożary. „Szczególnie niebezpieczne lato”

Dramatyczne pożary. „Szczególnie niebezpieczne lato”

Lawina błotna, zalane piwnice i połamane drzewa po przejściu burz i ule

Lawina błotna, zalane piwnice i połamane drzewa po przejściu burz i ule

Zobacz również

Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da

TYLKO U NAS
Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da

Dzięki naukowcom Uniwersytetu Gdańskiego jaja będą jeszcze zdrowsze!

Dzięki naukowcom Uniwersytetu Gdańskiego jaja będą jeszcze zdrowsze!