1/14
Drożdżowe ruchańce
Drożdżowe ruchańce ze wsi Aniołowo to prawdziwy rarytas. Sprawdź, jak je przygotować samodzielnie w domu. Kliknij w zdjęcie i przesuwaj kolejne strzałkami lub gestem.
2/14
Drożdżowe ruchańce. Krok 1
Anielskie ruchańce to pyszne drożdżowe racuchy. Ich nazwa nawiązuje do wsi Aniołowo oraz do ruszania się ciasta w czasie smażenia - są tak lekkie, że niemal same przekręcają się na drugą stronę. Taki przysmak jest nie jest bardzo trudny do wykonania. Zobacz kolejne kroki, jak przygotować drożdżowe ruchańce.
3/14
Drożdżowe ruchańce. Krok 1
Przesiej mąkę do dużej miski i wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym.
4/14
Drożdżowe ruchańce. Krok 2
Drożdże wymieszaj z częścią mleka (100 ml).