Pieczarki faszerowane fetą
Składniki:
- pieczarki,
- ser feta,
- orzechy włoskie,
- łyżeczka miodu,
- szczypiorek,
- łyżka jogurtu greckiego,
- masło,
- sól i pieprz.
Jak przygotować pieczarki faszerowane fetą?
1. Pieczarki podsmażyłam na maśle z obu stron, aż zrobiły się rumiane.
2. Fetę zblendowałam z jogurtem, solą i pieprzem. Dodałam pokruszone orzechy włoskie, miód i posiekany szczypiorek.
3. Pieczarki nafaszerowałam serową masą.
Pieczarki faszerowane kuskusem
Składniki:
- pieczarki,
- kuskus,
- suszone pomidory,
- ser żółty,
- szynka,
- masło,
- sól, pieprz.
Jak przygotować pieczarki faszerowane kuskusem?
1. Odmierzyłam pół szklanki kuskusu, zalałam go szklanką wody i zostawiłam pod przykryciem na 10 minut.
2. Pokroiłam drobno suszone pomidory i szynkę. Starłam ser. Całość wymieszałam z kuskusem, solą i pieprzem.
3. Pieczarki podsmażyłam na maśle, nadziałam farszem i zapiekałam 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
5 prostych sposobów na faszerowane pieczarki