5/9
Ciasto na pizzę Margherita można podzielić na dwie równe...
fot. Anna Daniluk

Ciasto na pizzę Margherita. Etap 4

Ciasto na pizzę Margherita można podzielić na dwie równe porcje lub zrobić z niego jeden duży placek. Ciasto trzeba rozłożyć na papierze do pieczenia.

6/9
Składniki na sos pomidorowy do pizzy należy zblendować lub...
fot. Anna Daniluk

Sos pomidorowy do pizzy. Etap 5

Składniki na sos pomidorowy do pizzy należy zblendować lub użyć domowej passaty pomidorowej.

7/9
Mozzarellę należy odsączyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym...
fot. Anna Daniluk

Mozzarella do pizzy. Etap 6

Mozzarellę należy odsączyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym lub kuchennym i pokroić na plastry. Po odsączeniu powinny ważyć 250 g.

8/9
Na wierzchu spodu do pizzy należy rozsmarować sos pomidorowy...
fot. Anna Daniluk

Dodatki do pizzy Margherita. Etap 7

Na wierzchu spodu do pizzy należy rozsmarować sos pomidorowy i ułożyć plastry mozzarelli. Pizzę Margherita należy piec przez 9 minut w 240 stopniach Celsjusza.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.

Polecamy

Gwiazdy przybywają do Cannes. Są i polskie akcenty

Gwiazdy przybywają do Cannes. Są i polskie akcenty

W Gdyni wręczono Nagrody im. Macieja Płażyńskiego

W Gdyni wręczono Nagrody im. Macieja Płażyńskiego

Burza, wichura, grad i deszcz we Wrocławiu. Ostrzeżenia dla miasta i regionu!

AKTUALIZACJA
Burza, wichura, grad i deszcz we Wrocławiu. Ostrzeżenia dla miasta i regionu!

Zobacz również

Joanna Scheuring-Wielgus w Koninie

Joanna Scheuring-Wielgus w Koninie

Eurowybory 2024. Kandydaci do Parlamentu Europejskiego z Kujawsko-Pomorskiego

Eurowybory 2024. Kandydaci do Parlamentu Europejskiego z Kujawsko-Pomorskiego