1/7
Solanka do ogórków kiszonych przygotowywana jest według...
fot. Nataliya Kushnir/Getty Images

Ogórki kiszone

Solanka do ogórków kiszonych przygotowywana jest według zasady 1 łyżka soli na każdy litr wody. Kliknij w obrazek, aby zobaczyć więcej trików na pyszne ogórki.

2/7
Według starych receptur do kiszenia ogórków dodaje się...
fot. 123rf.com/ jirkaejc

Korzeń chrzanu do ogórków kiszonych

Według starych receptur do kiszenia ogórków dodaje się korzeń chrzanu. Ten zabieg nie tylko nada przyjemnego, ostrego smaku, ale też zapobiegnie psuciu się kiszonki.

3/7
Do kiszenia ogórków blogerzy kulinarni często stosują liście...
fot. pixabay.com/anArx

Liście porzeczki

Do kiszenia ogórków blogerzy kulinarni często stosują liście porzeczki. Większość wybiera czarną porzeczkę, ale liście z białej lub czerwonej porzeczki także się nadadzą.

4/7
Tradycyjne ogórki kiszone przygotowuje się z dodatkiem...
fot. 5PH/Getty Images

Ogórki kiszone

Tradycyjne ogórki kiszone przygotowuje się z dodatkiem korzenia chrzanu i liści wiśni.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Plejada gwiazd na walce Usyk vs. Fury [ZDJĘCIA]

Plejada gwiazd na walce Usyk vs. Fury [ZDJĘCIA]

Pięć osób, w tym dwoje dzieci rannych w wypadku. Przyleciał śmigłowiec LPR [ZDJĘCIA]

Pięć osób, w tym dwoje dzieci rannych w wypadku. Przyleciał śmigłowiec LPR [ZDJĘCIA]

Gwiazdy przybywają do Cannes. Są i polskie akcenty

Gwiazdy przybywają do Cannes. Są i polskie akcenty

Zobacz również

W Gdyni wręczono Nagrody im. Macieja Płażyńskiego

W Gdyni wręczono Nagrody im. Macieja Płażyńskiego

"Tarcza Wschód". Jakie są główne założenia projektu za 10 mld zł?

"Tarcza Wschód". Jakie są główne założenia projektu za 10 mld zł?