1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. Małgorzata Genca/PolskaPress
Co zrobić z czerstwymi pączkami? Poznajcie sposoby na przedłużenie życia pączków
Czerstwe pączki mogą być składnikiem wielu pysznych dań. Kliknij obrazek, aby zobaczyć sposoby na odświeżenie pączków.
2 z 6

fot. Robert Woźniak/PolskaPress
Jak bułka tarta
Ciasto drożdżowe ususzone i starte na drobny proszek przyda się podczas pieczenia ciast. Takim pączkiem można obsypać tortownicę lub keksówkę wcześniej wysmarowaną masłem. W podobny sposób można użyć czerstwych chałek, brioszek lub babek wielkanocnych.
3 z 6

fot. Przemek Świderski/PolskaPress/Dziennik Bałtycki
Zapiekanka z owocami
Czerstwe pączki będą świetnie smakować zapieczone pod koglem-moglem z dodatkiem owoców. Mogą to być np.: wiśnie z kompotu.
4 z 6

fot. Karina Trojok/Dziennik Zachodni/PolskaPress
Tosty z pączków
Smakosze grzanek mogą docenić cynamonowe sucharki wykonane na śniadanie po tłustym czwartku.