1/5
Grzyby w occie, jak i te kiszone, to ich postać gotowa do...
fot. Sergii Baibak/Getty Images

Grzyby w occie, jak i te kiszone, to ich postać gotowa do spożycia. W przypadku mrożonych i suszonych konieczna jest jednak ich obróbka przed jedzeniem – chyba, że używamy sproszkowanych jako przyprawy.

2/5
Do suszenia nadają się tylko niektóre gatunki grzybów. Te,...
fot. halibaba/123RF

Do suszenia nadają się tylko niektóre gatunki grzybów. Te, których nie można utrwalić w ten sposób, warto przygotować w zalewie octowej.

3/5
Marynowane koźlarze są pyszne, ale wcale nie trzeba szukać...
fot. minadezhda/123RF

Marynowane koźlarze są pyszne, ale wcale nie trzeba szukać ich w lesie, bo grzybnię można zakupić i hodować te kapeluszniki samodzielnie.

4/5
Czas na grzyby! Nawet jeśli nie zbieramy ich samodzielnie w...
fot. 123rf/citalliance

Czas na grzyby! Nawet jeśli nie zbieramy ich samodzielnie w lesie, wciąż możemy zrobić w domu pyszne i zdrowe przetwory z kapeluszników.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Rekonstrukcja rządu. Oto następcy odchodzących ministrów

TYLKO U NAS
Rekonstrukcja rządu. Oto następcy odchodzących ministrów

Julia von Stein jak zupełnie inna osoba! Na starych zdjęciach aż trudno ją rozpoznać

Julia von Stein jak zupełnie inna osoba! Na starych zdjęciach aż trudno ją rozpoznać

Izraelska piosenkarka wygwizdana na Eurowizji. Nie chodziło o muzykę – ZDJĘCIA

Izraelska piosenkarka wygwizdana na Eurowizji. Nie chodziło o muzykę – ZDJĘCIA

Zobacz również

Awantura na cmentarzu sowieckich żołnierzy. Pojawił się ambasador - WIDEO

AKTUALIZACJA
Awantura na cmentarzu sowieckich żołnierzy. Pojawił się ambasador - WIDEO

Tuchel grzmi: Zdrada! To niezgodne z zasadami. Katastrofa! Bernabeu wpływa na sędziów

Tuchel grzmi: Zdrada! To niezgodne z zasadami. Katastrofa! Bernabeu wpływa na sędziów