12 potraw wielkanocnych w nowoczesnym wydaniu
Na kolejnych zdjęciach znajdziesz przepisy na nietypowe potrawy wielkanocne. Przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Zupa chrzanowa
Chrzan to jeden z produktów, który często pojawia się w wielkanocnym menu. Popularna jest np. biała kiełbasa w sosie chrzanowym czy jajka z chrzanem. My proponujemy wyśmienitą zupę chrzanową. Jest gęsta, kremowa i z powodzeniem zastąpi żurek czy barszcz biały. Zamiast jajka kurzego możesz do niej podać małe jajka przepiórcze. Sprawdź przepis na zupę chrzanową.
Tatar z łososia
Na przystawkę podaj elegancki tatar z łososia. Wybierz świeżą rybę od sprawdzonego dostawcy. Taka delikatna i wyśmienita przekąska z pewnością będzie rozchwytywana przez gości. Sprawdź przepis na tatar z łososia.
Tatar ze śledzia z awokado
Kolejna propozycja przystawki na Wielkanoc to wyborny tatar ze śledzia z dodatkiem awokado. Robi się go bardzo szybko, a smak przyrządzonej w ten sposób ryby przechodzi wszelkie oczekiwania. Warto wypróbować ten przepis.