Oto jak wykorzystasz ogonki i pestki czereśni. Nie wyrzucaj ich! Pomogą Ci schudnąć, oczyścić organizm i złagodzić ból >>> >>>
Herbatka z ogonków czereśni
PRZEPIS:
Przygotowanie:
Ogonki czereśni umyj, wysusz i zaparz. Do herbaty możesz dodać owoce. Szypułki należy zalać wodą i zostawić do namoczenia przez 12 godzin. Po tym czasie gotować przez 20 minut. Odcedzić i pić pół szklanki 2-3 razy dziennie.
Składniki:
- 1 łyżeczka suszonych i posiekanych szypułek z czereśni,
- 1 szklanka wody.
Kuracja powinna trwać nie dłużej niż 2 tygodnie. Pamiętaj, aby herbaty nie słodzić. Ewentualnie możesz dodać trochę miodu lub erytrol.
Oto jak wykorzystasz ogonki i pestki czereśni. Nie wyrzucaj ich! Pomogą Ci schudnąć, oczyścić organizm i złagodzić ból >>> >>>
Okład na sińce pod oczami
Naparu z ogonków czereśni możesz również użyć jako okład na sińce pod oczami. Herbatę należy zaparzyć w ten sam sposób. Następnie namoczyć w nim wacik i odsączony położyć na oczy na ok. 5–10 minut.
Oto jak wykorzystasz ogonki i pestki czereśni. Nie wyrzucaj ich! Pomogą Ci schudnąć, oczyścić organizm i złagodzić ból >>> >>>
Pestki czereśni
Na wstępie należy zaznaczyć, że nie powinno się ich celowo jeść i rozłupywać. Kilka sztuk pestek może być już niebezpiecznych. Pestki zawierają trujący cyjanowodór.
Pestki czereśni zawierają ok. 1,5-2,5 mg cyjanowodoru na kilogram owoców.
>>>>