5/14
Warzywna kanapka z razowego pieczywa i awokado - doskonały...
fot. 123 rf

Warzywna kanapka z razowego pieczywa i awokado - doskonały wybór na wartościowe, sycące śniadanie

6/14
Dojrzałe awokado świetnie nadaje się jako baza do...
fot. Steven Giacomeli z pixabay

Dojrzałe awokado świetnie nadaje się jako baza do przygotowania zdrowych deserów.
1. Miąższ z dojrzałego dużego awokado miksujemy z dwoma dojrzałymi bananami
2. Dodajemy łyżkę miodu (może być też syrop klonowy, syrop z agawy lub cukier) i miksujemy ponownie
3. Dodajemy 2 łyżki ciemnego kakao.
4. Można dodać pokruszone orzechy lub czekoladę, podajemy sam lub z owocami

7/14
Czekolada i bakalie to pyszne połączenie. Wegańskie ciasta,...
fot. 123 rf

Czekolada i bakalie to pyszne połączenie. Wegańskie ciasta, choć nie zawierają jajek i mleka także mogą pójść w biodra

8/14
Cieciorka to baza humusu, ale dobrze sprawdza się także w...
fot. 123 rf

Cieciorka to baza humusu, ale dobrze sprawdza się także w zupach lub jako składnik sałatek. Wodę po konserwowanej warto zostawić - można wykorzystać ją wszędzie tam, gdzie w tradycyjnej kuchni wykorzystuje się jaja (także do zrobienia majonezu)
1 łyżka stołowa odpowiada 1 żółtku
2 łyżki to odpowiednik 1 białka
3 łyżki zastępują całe jajko

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Moda na vintage - ceny, zdjęcia rzeczy z OLX. Powrót PRL do wnętrz

Moda na vintage - ceny, zdjęcia rzeczy z OLX. Powrót PRL do wnętrz

Nadchodzi nowe rozszerzenie do kart Pokemon. Zobacz nowości w dodatku Shrouded Fable

Nadchodzi nowe rozszerzenie do kart Pokemon. Zobacz nowości w dodatku Shrouded Fable

Tak żyje i mieszka Majka Jeżowska z futrzakami. Ta kuchnia może ci się nie spodobać!

Tak żyje i mieszka Majka Jeżowska z futrzakami. Ta kuchnia może ci się nie spodobać!

Zobacz również

Moda na vintage - ceny, zdjęcia rzeczy z OLX. Powrót PRL do wnętrz

Moda na vintage - ceny, zdjęcia rzeczy z OLX. Powrót PRL do wnętrz

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru