Restauracja AHAAN w Warszawie
Na talerzach czekają tajskie bakłażany smażone z trawą cytrynową i krewetkami w zielonym curry z kremem kokosowym lub polik wołowy w kokosowym, ziemistym od prażonych przypraw curry z pieczonymi ziemniakami. Wszystko w cudownym aromatach tajskich przypraw.
Restauracja Hola Tapas w Gdańsku
Ręcznie robione tortille i aromatyczne grillowane boczniaki czy chille nagada z meksykańskim ryżem…to tylko część pozycji proponowanych w festiwalowym menu.
Restauracja Food&Ball w Katowicach
Arkadiusz Miliki w ramach festiwalu proponuje dwa rodzaje menu. W wersji A na przystawkę podawany będzie krem z topinamburu z gruszką i kasztanami, na danie główne gyoza parmezanowa z kapustą pak choi, marynowaną marchwią, shimeji i grzybowym bulionem dashi. W wersji B na przystawkę podaje się foccacię z kaczką, figami i dżemem pomidorowym. W obu wersjach na deser serwowana będzie czekolada z sorbetem o smaku cydrowym.
Restauracja Do środka w Poznaniu
Szef kuchni Piotr Sagan w restauracji Do środka w Poznaniu proponuje dania dla miłośników kuchni orientalnej. Na deser można rozsmakować się w czekoladowej półkuli z liczi i migdałami.