9 z 17
![Jeszcze ciepły farsz przełóż ostrożnie na cukinie. Staraj...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/de/5d/64c8b229a4f57_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Cukinia faszerowana gyros. Krok 8
Jeszcze ciepły farsz przełóż ostrożnie na cukinie. Staraj się wypełnić ich środek.
10 z 17
![Wlej odrobinę wody do naczynia, by cukinie mogły w...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/67/30/64c8b22eb6478_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Cukinia faszerowana gyros. Krok 9
Wlej odrobinę wody do naczynia, by cukinie mogły w piekarniku dobrze zmięknąć.
11 z 17
![Na koniec posyp wierzch faszerowanych cukinii startym na...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/12/a0/64c8b2347cb84_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Cukinia faszerowana gyros. Krok 10
Na koniec posyp wierzch faszerowanych cukinii startym na małych oczkach żółtym serem np. salami lub gouda.
12 z 17
![Przykryj naczynie pokrywką lub folią aluminiową błyszczącą...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/a8/18/64c8b238efdb1_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Cukinia faszerowana gyros. Krok 11
Przykryj naczynie pokrywką lub folią aluminiową błyszczącą stroną do środka. Piecz 25 minut w 180 stopniach, zdejmij przykrycie i zapiekaj całość jeszcze ok. 10 minut.