Kotlety de volaille
Kotlety de volaille z masłem i pietruszką to prawdziwy rarytas. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Kotlety de volaille. Przepis
Przepis na kotlety de volaille nie należy do szybkich, jednak ich wyśmienity smak z pewnością wynagrodzi nam wszystkie trudu. Warto zamrozić masło, schłodzić roladki i zrobić dobrą, grubą panierkę, by w trakcie smażenia roladki ładnie się trzymały. Na kolejnych zdjęciach zobaczysz, jak ja wykonuję ten przepis. Serdecznie polecam.
Kotlety de volaille. Krok 1
Przygotowanie dania zacznij od zrobienia ziołowego masła. Weź sporą ilość masła i pęczek natki pietruszki. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, to możesz dodać także ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.
Kotlety de volaille. Krok 2
Wsyp 2 łyżki posiekanej natki, łyżeczkę soli i szczyptę pieprzu. Połącz składniki z masłem.