5 z 12
Gotowa masa ma być gęsta. Formę do pieczenia wyłóż papierem....
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek bezowy z lukrem kawowym. Krok 4

Gotowa masa ma być gęsta. Formę do pieczenia wyłóż papierem. Przełóż do niej masę bezową.

6 z 12
Delikatnie wygładź ciasto. Piecz je w 120 stopniach przez...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek bezowy z lukrem kawowym. Krok 5

Delikatnie wygładź ciasto. Piecz je w 120 stopniach przez godzinę.

7 z 12
Gotowy spód bezowy wystudź, a następnie wyjmij z blaszki....
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek bezowy z lukrem kawowym. Krok 6

Gotowy spód bezowy wystudź, a następnie wyjmij z blaszki. Teraz wystarczy go już tylko udekorować.

8 z 12
Zrób lukier kawowy. Najpierw rozpuść kawę w małej ilości...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek bezowy z lukrem kawowym. Krok 7

Zrób lukier kawowy. Najpierw rozpuść kawę w małej ilości wrzątku i dodaj do cukru pudru. Ucieraj na lśniący, gęsty lukier.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.

Polecamy

Kazachstan - Polska Biało-Czerwoni przegrali ostatni mecz i spadli z MŚ elity ZDJĘCIA

Kazachstan - Polska Biało-Czerwoni przegrali ostatni mecz i spadli z MŚ elity ZDJĘCIA

Karambol z udziałem 10 aut! Ogromne utrudnienia

Karambol z udziałem 10 aut! Ogromne utrudnienia

Lewica stawia na lidera. Mocny kandydat w wyborach do PE z Warszawy

Lewica stawia na lidera. Mocny kandydat w wyborach do PE z Warszawy

Zobacz również

Kazachstan - Polska Biało-Czerwoni przegrali ostatni mecz i spadli z MŚ elity ZDJĘCIA

Kazachstan - Polska Biało-Czerwoni przegrali ostatni mecz i spadli z MŚ elity ZDJĘCIA

Wakacje w Helu dawniej. Wybierz się w sentymentalną podróż nad Bałtyk

Wakacje w Helu dawniej. Wybierz się w sentymentalną podróż nad Bałtyk