5 z 12
![Paprykę i marchewkę pokrój w słupki. Sałatę porwij na...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/82/f3/645b7d18bdbc8_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Włoska przekąska pinzimonio. Krok 3
Paprykę i marchewkę pokrój w słupki. Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Ułóż warzywa na talerzu.
6 z 12
![W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/3f/be/645b7d1eb2bcd_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Włoska przekąska pinzimonio. Krok 4
W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz.
7 z 12
![Możesz dosmakować całość ząbkiem czosnku, odrobiną octu...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/56/5e/645b7d294952e_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Włoska przekąska pinzimonio. Krok 5
Możesz dosmakować całość ząbkiem czosnku, odrobiną octu balsamicznego i świeżą bazylią.
8 z 12
![Pinzimonio gotowe. Podawaj warzywa z doprawioną oliwą.](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/bd/a9/645b7d2eb625a_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Włoska przekąska pinzimonio. Krok 6
Pinzimonio gotowe. Podawaj warzywa z doprawioną oliwą.