13 z 15
12 potraw wigilijnych...
fot. ARC

12 potraw wigilijnych
KOMPOT Z SUSZU

Potrzebujesz:

20 dag suszonych śliwek (polskich wędzonych)
po 10 dag suszonych moreli, jabłek i fig
5 dag suszonych gruszek
pomarańcza
cytryna
kawałek kory cynamonu
5 goździków
miód

Przygotowanie:

Suszone owoce opłukać, osączyć i zalać przegotowaną wodą. Odstawić na 3–4 godziny.

Pomarańczę i cytrynę sparzyć, pokroić w plastry. Dodać do napęczniałych owoców. Wrzucić korę cynamonu i goździki.

Gotować na małym ogniu około 25 minut, uważając, by owoce się nie rozpadły. Doprawić miodem. Dobrze schłodzić i przelać do szklanej salaterki lub dzbanka.

Przepis pochodzi z portalu mojegotowanie.pl

14 z 15
12 potraw wigilijnych. KLIKAJ W ZDJĘCIA, ABY ZOBACZYĆ...

12 potraw wigilijnych. KLIKAJ W ZDJĘCIA, ABY ZOBACZYĆ PRZEPISY. Kolacja wigilijna: ona musi się udać!

Przeglądajcie przepisy na kolejnych kartach:

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Nowy dodatek do PTCG Pocket zachwyci fanów. Do gry wkraczają potężne karty

Nowy dodatek do PTCG Pocket zachwyci fanów. Do gry wkraczają potężne karty

Śląsk może dać Polsce energię, stal, amunicję i bezpieczeństwo. "Czas to wykorzystać"

Śląsk może dać Polsce energię, stal, amunicję i bezpieczeństwo. "Czas to wykorzystać"

Polecamy

Iga Świątek w trudnym momencie kariery. Na horyzoncie znaczny spadek w rankingu

O TYM SIĘ MÓWI
Iga Świątek w trudnym momencie kariery. Na horyzoncie znaczny spadek w rankingu

Nowy dodatek do PTCG Pocket zachwyci fanów. Do gry wkraczają potężne karty

Nowy dodatek do PTCG Pocket zachwyci fanów. Do gry wkraczają potężne karty

Śląsk może dać Polsce energię, stal, amunicję i bezpieczeństwo. "Czas to wykorzystać"

Śląsk może dać Polsce energię, stal, amunicję i bezpieczeństwo. "Czas to wykorzystać"