1/14
Bezglutenowy chlebek bananowy
Pachnący chlebek bananowy bez glutenu i bez cukru to pomysł na zdrowe i pyszne śniadanie. Kliknij galerię i zobacz, jak go zrobić. Przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/14
Bezglutenowy chlebek bananowy. Przepis
Przepis na bezglutenowy chlebek bananowy jest bardzo prosty i szybki do wykonania. Potrzebujesz 4 dojrzałych bananów — najlepsze będą bardzo miękkie, z ciemną skórką.
3/14
Bezglutenowy chlebek bananowy. Krok 1
Banany umyj, osusz i obierz ze skórki. Potnij je na małe kawałki, a następnie rozgnieć widelcem. Możesz użyć do tego także tłuczka do ziemniaków.
4/14
Bezglutenowy chlebek bananowy. Krok 2
Ubij jajka na jasną masę. Zmniejsz obroty miksera i dodaj masło orzechowe oraz olej rzepakowy lub kokosowy. Warto wybrać masło orzechowe bez cukru. Może być gładkie lub z kawałkami orzechów.