5/14
Bezglutenowy chlebek bananowy. Krok 3
Dodaj do ciasta także rozgniecione banany. Tylko one zapewniają słodki smak dla naszego chlebka. Jeśli jednak wolisz, to dodaj także odrobinę miodu lub ksylitolu.
6/14
Bezglutenowy chlebek bananowy. Krok 4
Dopraw ciasto aromatycznymi przyprawami korzennymi — proponuję imbir i cynamon. Dzięki temu chlebek będzie miał piękny i kuszący zapach.
7/14
Bezglutenowy chlebek bananowy. Krok 5
Oprócz imbiru i cynamonu możesz urozmaicić smak wypieku, dodając także wanilię lub kardamon. Wszystko zależy od twoich upodobań.
8/14
Bezglutenowy chlebek bananowy. Krok 6
Do ciasta na bananowy chlebek proponuję dodać mąkę kukurydzianą. Sprawdzi się także uniwersalna mąka bezglutenowa lub mąka owsiana.