1/12
Łosoś smażony z patelni może być pyszny i soczysty. Sekretem...
fot. Katarzyna Puczyńska

Smażony łosoś w maślano-cytrynowym sosie

Łosoś smażony z patelni może być pyszny i soczysty. Sekretem jest masło klarowane. Sprawdź, jak je przygotować i jak usmażyć na nim łososia. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2/12
Filety z łososia pokrój na kawałki, przypraw solą i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 1. Łosoś smażony na maśle

Filety z łososia pokrój na kawałki, przypraw solą i pieprzem. Odstaw je do lodówki na ok. 30 minut.

3/12
Łosoś warto doprawić pieprzem cytrynowym. To dostępna w...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 2. Łosoś smażony na maśle

Łosoś warto doprawić pieprzem cytrynowym. To dostępna w większości sklepów mieszanka pieprzu ze skórką cytryny, która doskonale nadaje się do dań rybnych.

4/12
Usmaż rybę na maśle klarowanym na złoty kolor. Zdejmij...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 3. Łosoś smażony na maśle

Usmaż rybę na maśle klarowanym na złoty kolor. Zdejmij łososia z patelni, dodaj odrobinę masła, sok z cytryny, natkę pietruszki i wymieszaj. Polej takim sosem usmażone filety.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Najpiękniejszy obrazek finału Pucharu Polski. Kibic Pogoni z fanką Wisły pod rękę

Najpiękniejszy obrazek finału Pucharu Polski. Kibic Pogoni z fanką Wisły pod rękę

Dwie oprawy kibiców Pogoni Szczecin na finale Pucharu Polski

Dwie oprawy kibiców Pogoni Szczecin na finale Pucharu Polski

Młodziutka żona Skiby kusi potężnym biustem! Karolina ma się czym pochwalić!

HIT DNIA
Młodziutka żona Skiby kusi potężnym biustem! Karolina ma się czym pochwalić!

Zobacz również

Rajd pijanego kierowcy ulicami Ustki. Kilkanaście aut uszkodzonych

Rajd pijanego kierowcy ulicami Ustki. Kilkanaście aut uszkodzonych

Pierwsza oprawa kibiców Wisły Kraków na finale Pucharu Polski

Pierwsza oprawa kibiców Wisły Kraków na finale Pucharu Polski