1/4
Domowy chutney warto doprawiać korzennymi przyprawami. Wśród...
fot. 123rf.com/tobi

Chutney śliwkowy

Domowy chutney warto doprawiać korzennymi przyprawami. Wśród nich są goździki, cynamon, kardamon i czarny pieprz.

2/4
Baza do większości sosów typu chutney jest czerwona cebula....
fot. pixabay.com/webvilla

Czerwona cebula

Baza do większości sosów typu chutney jest czerwona cebula. Można potraktować chutney z cebuli jako sos sam w sobie. Wtedy nie dodaje się do niego śliwek.

3/4
Aby chutney był dłużej przydatny do spożycia warto...
fot. 123rf.com/tashka2000

Ocet jabłkowy

Aby chutney był dłużej przydatny do spożycia warto zakonserwować go dodając do ocet jabłkowy i cukier.

4/4
W podobny sposób jak chutney ze śliwek można zrobić chutney...
fot. 123rf.com/tashka2000

Chutney z jabłek

W podobny sposób jak chutney ze śliwek można zrobić chutney jabłkowy. Zamiast czerwonej cebuli warto użyć białej i dodać laskę cynamonu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na i.pl

Polecamy

Pełny Spodek na meczu siatkarzy Polska - Niemcy ZDJĘCIA

Pełny Spodek na meczu siatkarzy Polska - Niemcy ZDJĘCIA

Pożary to dzieło przypadku, czy celowego działania? Zapytaliśmy wiceszefa MSWiA

TYLKO U NAS
Pożary to dzieło przypadku, czy celowego działania? Zapytaliśmy wiceszefa MSWiA

Makabra w Częstochowie. Patrzył, jak jego kolega morduje. Czy stanie przed sądem?

Makabra w Częstochowie. Patrzył, jak jego kolega morduje. Czy stanie przed sądem?

Zobacz również

Tak się kiedyś wypoczywało we Władysławowie. Zobacz archiwalne zdjęcia

Tak się kiedyś wypoczywało we Władysławowie. Zobacz archiwalne zdjęcia

Pożary to dzieło przypadku, czy celowego działania? Zapytaliśmy wiceszefa MSWiA

TYLKO U NAS
Pożary to dzieło przypadku, czy celowego działania? Zapytaliśmy wiceszefa MSWiA